Roei- en Kanovereniging Het Anker

Ankerlogo

Toernooi van het Oosten

Op zaterdag 30 september was het weer tijd voor het jaarlijks terugkerend Toernooi van het Oosten. Ook dit jaar weer georganiseerd door DKV waardoor het weer garant stond als een laagdrempelig en gezellig toernooi.

Met maar liefs drie teams namen we deel in de drie verschillende klassen (Beginners, Jeugd, Derde klasse). 

Het Toernooi van het Oosten is in het leven geroepen om beginners en jeugd kennis te laten maken met het varen van een kanopolo-toernooi. De afgelopen jaren hebben we dan ook steevast deelgenomen met een beginners en/of jeugdteam.

Dit jaar traden we aan met een beginners team bestaande uit Lisanne, Jan Willem, Pim, Werner aangevuld met onze sterspeler Tim en de van DKV ingevlogen Lars. Vier wedstrijden later, 5 keer de boot van Jan Willem geloosd, 2 keer de boot van Tim en 3 wedstrijden gewonnen sloten deze beginners af met een mooie 2e plek!

De jeugd (Thibo, Marijn, Tim, Koen, Daan en Guus) traden erg sterk aan in de poule van de jeugdteams. Tijd om een keer iets anders te spelen en ze tijdens de wedstrijden wat andere opdrachten mee te geven dan alleen te winnen. “Ga oplopend op je spelersnummer scoren”, “zorg dat iedereen minimaal 1 keer scoort”, enz. Dat ging goed! Alleen nog tegen de Windhappers met een ijzersterke keeper…..Deze wedstrijd werd met een gelijkspel afgesloten. En tja…hadden we toen maar niet die extra opdrachten meegegeven! Want de einduitslag was tweede op doelsaldo… Maar niet getreurd! Het is de Windhappers gegund om er met de beker vandoor te gaan.

Voor de derde klasse (Thibo, Marijn, Koen, Daan, Guus, aangevuld met de DKV spelers Ika en Bente) was het dit keer een lastig karwei. Helaas niets gewonnen maar wel veel strijd geleverd en veel geleerd. Volgende keer weer beter.