Roei- en Kanovereniging Het Anker

Ankerlogo

Landelijke opschoondag

Zaterdag 18 maart a.s. doet RKV ’t Anker mee met de landelijke opschoondag van de Gemeente Oude IJsselstreek. De gemeente voorziet in prikstokken, handschoentjes en vuilniszakken.

We gaan vanaf 09:00 uur het zwerfvuil uit het water halen en het gebied rondom de Oude IJssel schoon maken. Beide kanten op langs de Oude IJssel kunnen we schoonmaken (richting Voorst en Engbergen en richting Terborg en Gaanderen) Je kunt dus ook op de fiets komen en je zo makkelijk verplaatsen. Lopend kan natuurlijk ook. Een aantal leden kunnen per kajak/kano het water vrij maken van zwerfvuil. Let daarbij op elkaar en zorg dat de jeugd niet alleen op het water is maar altijd onder begeleiding van een volwassene. De jeugd is natuurlijk wel super wendbaar met hun kanopolo bootjes en kunnen zo het zwerfvuil makkelijk naar degene in een kajak of Canadese kano brengen. 

Graag zien we veel aanmeldingen tegemoet want buiten dat het goed is dat het zwerfvuil uit de natuur wordt gehaald kunnen we er ook nog de clubkas mee spekken!

Iedereen is welkom; roeiers, kajakkers, kanopolojeugd en hun ouders etc.

Na afloop, circa 12:00 uur,  willen we gezellig samen afsluiten onder het genot van warme chocomelk, thee of koffie en een broodje knakworst.

Voor de boodschappen is het handig om te weten hoeveel mensen komen. Heb je een voedselallergie geef dat dan ook even door.

Aanmelden kan bij Monique Hagen.