Roei- en Kanovereniging Het Anker

Ankerlogo

Open training

RKV Het Anker organiseert op zondag 21 april een open training rond het eigen terrein aan het Deurvorster Kerkpad in Ulft. Het is op deze dag mogelijk om diverse disciplines van de roei- en kanosport uit te proberen. Denk aan varen in een vierpersoonsroeiboot, maar hoe voelt het eigenlijk om in een skiff te zitten? En wat maakt kanopolo nou zo spectaculair en kanovaren zo rustgevend? Je kunt het allemaal ontdekken tijdens de open training!

Tijdens deze ochtend krijg je eerst uitleg over de verschillende sporten en technieken die erbij komen kijken. Daarna ga je natuurlijk, onder begeleiding van een ervaren vaarder, ook een stukje varen. Het is niet voor niets een open training! Draag kleding die nat mag worden en het liefst waterschoenen (kanoën) of oude gympen (roeien). Neem daarnaast voor de zekerheid droge kleding en een handdoek mee, je kunt namelijk nat worden.

Voor deze dag hebben we een tijdschema:

  • 10.00 uur ontvangst en rondleiding op het terrein
  • 10.15 uur boten en zwemvesten uitzoeken
  • 10.30 – 11.30 uur het water op
  • 11.30 uur napraten tijdens een kop koffie en uitleg over beginnerscursus

Beginnerscursus
Voor de echte enthousiastelingen organiseren we aansluitend aan de open training in ieder geval een beginnerscursus kanovaren van vier avonden. Deze cursus start op woensdagavond 24 april en zal ook gehouden worden op 1, 8 en 15 mei. Tijdens deze avonden leer je de eerste beginselen en technieken van het kanovaren zodat je aan het einde van de vier lessen een stuk rechtuit kunt varen en bochten kunt maken. Kosten van deze cursus bedragen 25 euro voor volwassenen en 12,50 voor jeugd, wanneer je na de cursus besluit lid te worden betaal je geen inschrijfgeld.

Voor de geïnteresseerde roeiers is er nog geen cursus gepland, maar wanneer je door wilt gaan is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij de reguliere trainingen en zo de kneepjes van de roeisport te leren.

Opgeven
Om een beetje een idee te hebben hoeveel mensen er tijdens de open training langs willen komen, vragen we je om een mailtje te sturen naar info@rkvhetanker.nl met je naam, welke sport(en) je uit wil proberen en met hoeveel mensen je komt.

Voor de cursus kun je je ook via het bovenstaande e-mailadres opgeven. We nemen dan contact op om verdere informatie te delen. Natuurlijk kun je je ook voor de beginnerscursus opgeven als je niet naar de open training komt.