Roei- en Kanovereniging Het Anker

Ankerlogo

NK Kanopolo

Op zaterdag 16 en zondag 17 september werd het tweede en afsluitende weekend voor de NK Kanopolo gehouden bij kanovereniging de Windhappers in Den Haag. Het eerst weekend in juli dit jaar was afgesloten met een mooie tweede plek in de derde klasse poule. Doelstelling was om deze positie vast te houden.

Een zware doelstelling want helaas moesten we door een blessure onze stabiele factor onder de goal, Jasper, missen. Daarnaast speelde vier van de speler (Thibo, Marijn, Daan en Guus) ook nog even mee bij de junioren voor de beker, wat er voor zorgde dat zij over de hele dag maar liefst 8(!!!) wedstrijden moesten spelen.

Tussen de NK wedstrijden door speelde de junioren dus nog even voor de nationale beker, dit deden ze niet alleen maar samen met Ika en Bente van de Deventer Kanovereniging (DKV). Samen hebben ze daarbij de 2e plek behaald!

Na de eerste speeldag van het weekend was de plek in de derde klasse poule nog behouden, alleen volgde UKC wel heel dicht op ons en was de stand met name afhankelijk van het doelsaldo. Daarbij moesten we nog tegen het ongeslagen en zeer sterke DKV U21.

Na onze laatste wedstrijden stonden we virtueel nog 2e maar wisten we dat UKC ons nog kon inhalen en de verwachting was dan ook dat dit zou gebeuren. Maar niets is zeker in de sport! Na een bloedstollende en vol van emoties laatste wedstrijd van UKC was het zeker: RKV Het Anker pakt de 2e plek op het NK Kanopolo in de derde klasse!