Roei- en Kanovereniging Het Anker

Ankerlogo

Nieuwsbrief Juni 2023

De zomer is, meteorologisch, begonnen en het weer werkt ook eindelijk mee. Het wordt warmer en langer licht. Een ideale combinatie om weer veel het water op te gaan en dat is dan ook wat er volop gebeurt bij de vereniging, maar ook op andere wateren. Leuk om te zien! Ook naast het water draait de vereniging op volle toeren. In deze nieuwsbrief weer een update.

Enquête

Om te horen wat er leeft onder de leden en om jullie vaker als klankbord te gebruiken dan alleen bij de algemene ledenvergadering, hebben we een enquête gemaakt met twee vragen.

Maar aan de leden die dat liever op papier doen is ook gedacht, want na de trainingen op woensdag en zondag ligt de vragenlijst ook in de kantine. Je hebt na versturen tot 15 juli de mogelijkheid om de vragen in te vullen. En natuurlijk kun je ook altijd één van de bestuursleden aanschieten om op- of aanmerkingen te vertellen.

Open training

We zeiden het al: het is prima weer om te varen. Om iedereen kennis te laten maken met de vereniging en de mooie sporten die we beoefenen, organiseren we twee open trainingen. Op 28 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 2 juli van 10.00 uur tot 13.00 uur. Afhankelijk van de interesse die daaruit voortkomt willen we misschien kort na de zomer nog een beginnerscursus organiseren.

Swim To Fight Cancer

Zwemmers duiken op 10 september weer massaal het water van Stroombroek in om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Als vereniging zijn we door de organisatie opnieuw gevraagd om deze zwemtocht te begeleiden, we zijn daar vanaf het begin voor gevraagd en ze komen steeds bij ons terug. Tijdens de Swim liggen we op het water op strategische punten en varen we met de groepen mee zodat iemand die achterblijft niet alleen is of iemand die kramp krijgt of moe is even aan de boot kan hangen. Kortom: we zijn er voor de extra veiligheid. Wil je mee helpen? Stuur dan even een berichtje naar Linda of Adriënne. We zoeken ongeveer tien mensen. Enne, je kunt meteen van heel dichtbij Monique Hagen aanmoedigen als je op het water ligt, want die zwemt mee.

Contributie

We zijn als vereniging blij om te zien dat heel veel contributies al betaald zijn. Heb je nog niet betaald, doe dit dan zo snel mogelijk. Wil je in delen betalen? Dat kan, stuur een mailtje naar Werner.

Terugblik sportverkiezing

We deden voor het eerst mee aan de sportverkiezing in Oude IJsselstreek en we hebben ons goed laten zien. Onze beide poloploegen waren genomineerd als sportploeg van het jaar en voor de sportpromotieprijs. Daarnaast werd Stephan gehuldigd omdat hij kampioen is geworden bij het NK Kanosprint. We hebben niet gewonnen, maar ons wel weer heel goed kunnen laten zien. Vandaar ook het idee om de open trainingen te organiseren, zodat we het momentum kunnen gebruiken om mensen kennis te laten maken met onze sport.

Klusdag

Als laatste nog even een oproep voor onze klusdag. Op 2 juli gaan we op het terrein aan de slag, en degenen die daar onlangs geweest zijn, hebben gezien dat dat geen overbodige luxe is. Het gras moet drastisch gemaaid worden en er is meer werk te doen. Daarom zoeken we leden die kunnen helpen. We beginnen om 10.00 uur en gaan door tot 15.00 uur. Neem zelf je tuingereedschap mee. Je kunt een paar uurtjes komen, of de hele dag. Voor koffie wordt gezorgd en als je heel de dag blijft is ook een lunch verzorgd. Aanmelden kan voor 27 juni bij Henk dan weten we hoeveel brood we in moeten slaan.