Roei- en Kanovereniging Het Anker

Ankerlogo

Nieuwsbrief Juli 2023

Het is hoogzomer geworden, misschien heb je al bijna vakantie, misschien moet je nog even wachten. In ieder geval: de tijd om lekker veel op het water te zitten is nu. En dat gebeurt dan ook, maar ook op de wal is de vereniging lekker in beweging. In deze nieuwsbrief brengen we je weer kort op de hoogte.

Enquête

Bij de vorige nieuwsbrief stuurden we een enquête mee. Deze is al behoorlijk ingevuld en daar kwam ook goede input uit. Bedankt daarvoor! Heb je nog ideeën of plannen voor de vereniging, vul dan zeker nog even de vragenlijst in.

Invullen van de enquête kan tot 15 juli en natuurlijk kun je ook altijd één van de bestuursleden aanspreken om je ideeën te delen.

Tweede plaats NK

Op het water staan de zomermaanden in het teken van de polotoernooien. De belangrijkste daarbij is het NK. De jeugd speelde dat in Helmond en wist het tot de finale te schoppen. Daarin werd helaas verloren van DKV uit Deventer, maar desalniettemin werd daarmee een hele mooie tweede plaats behaald. Gefeliciteerd!

Bij de senioren is het NK uitgesmeerd over twee weekenden. Na het eerste weekend halverwege juni staan ook de senioren op een tweede plaats! Tijdens het tweede weekend in september moet deze plaats verdedigt worden. Succes!

Swim To Fight Cancer

In de vorige nieuwsbrief deden we een oproep voor begeleiding bij Swim To Fight Cancer op 10 september in Stroombroek. Sinds dit evenement georganiseerd wordt in de Achterhoek zijn we er altijd bij geweest als begeleiding en ook dit jaar zijn we weer gevraagd. De organisatie was erg blij te horen dat we weer mee willen doen. Inmiddels zijn er ook aanmeldingen van Linda, Wim, Henk, Truus, Carla en Adriënne. Daarmee zijn we op de goede weg, maar we zijn er nog niet. Idealiter gaan we met tien man of meer het water op om de deelnemers te begeleiden. Denk daarbij aan meevaren, morele support bieden, even je puntje aanbieden om rust te geven of kramp te verhelpen, zorgen dat iemand niet afsnijdt maar ook niet teveel zwemt. En het voordeel van mee helpen is dat je Monique Hagen van dichtbij kunt aanmoedigen want zij zwemt mee! Aanmelden doe je bij Linda of Adriënne. We hopen op nog een paar aanmeldingen en bij vragen kun je ook altijd bij Linda of Adriënne terecht.

Open ochtend 20 augustus

In de vorige nieuwsbrief spraken we over een open training op 28 juni en 2 juli. Helaas lukte het door omstandigheden niet om die in de media aan te kondigen. Daarom hebben we besloten om die te laten vervallen. Het op stel en sprong organiseren van deze trainingen en andere evenementen is niet hoe we dat als bestuur willen doen. Daarom is besloten om aan het einde van de zomer een open ochtend te organiseren op 20 augustus. Geïnteresseerden kunnen meevaren en daarna eventueel deelnemen aan een kanocursus, die bij voldoende animo georganiseerd zal worden.

Cursus

Voor geïnteresseerden na de open ochtend en natuurlijk ook voor anderen wordt eind augustus en begin september nog een verkorte kanocursus van drie avonden georganiseerd. Let wel: die zal alleen doorgaan bij voldoende animo.

Klusdag

Vele handen maken licht werk, dat bleek maar weer tijdens de klusdag op 1 juli. Er is veel werk verzet zowel binnen als buiten de loods. Waarbij we buiten weer gebruik mochten maken van de bosmaaier van Maarten van MPS Hoveniers. Waarvoor onze hartelijke dank! Ondanks dat er hard gewerkt is, is nog niet alles klaar. Zo moet op het plaatsje achter de loods het onkruid tussen de tegels nog verwijderd worden. Bij onze klussers popte tijdens de koffie een goed idee op om dat voor elkaar te krijgen: Als iedereen voor of na het varen een vierkante meter voor zijn of haar rekening neemt, ziet het plaatsje er snel weer spic en span uit.

 

 

Dat was het voor deze keer. Jullie zijn weer helemaal op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de vereniging. Dit weekend vertrekt een tiental leden voor de jaarlijkse wildwaterweek naar Oostenrijk. Het bestuur wenst hen vanaf deze plek veel plezier. Verder hopen we dat jullie zoveel als mogelijk gezond zijn en blijven en hopen we jullie snel weer te zien op of langs het water.

Het bestuur