Roei- en Kanovereniging Het Anker

Ankerlogo

Nieuwsbrief April 2024

Langzaam loopt de temperatuur op, de krokussen, narcissen en tulpen staan in bloei en het regent nog steeds. Maar: verbetering is, in ieder geval voor een paar dagen, in zicht. Gelukkig weerhoudt de regen steeds minder van ons ervan om het water op te gaan. Het seizoen om te gaan varen is gestart en ook langs de waterkant hebben we de afgelopen tijd weer niet stil gezeten.

Open training 21 april en beginnerscursus

We organiseren op 21 april weer een open training voor geïnteresseerden in de kano- en/of roeisport. Vanaf 10 uur zijn bezoekers welkom bij de vereniging. Het is op deze dag mogelijk om de diverse disciplines van de beide sporten uit te proberen en zo uit te vinden of roeien of kanoën iets voor de bezoeker is. Om de koe meteen bij de hoorns te vatten, organiseren de kanoërs aansluitend op de open training een beginnerstraining van vier avonden vanaf 24 april. Deze training zal deels gegeven worden door onze leden die een opleiding gaan volgen tot instructeur.

Roeilessen

Voor de roeileden wordt het ook weer mogelijk om lessen te volgen. Pernette zal, net als vorig jaar, weer roeilessen gaan geven aan bestaande leden. Dit zal dit jaar op vrijdag zijn en ze zal er op korte termijn mee beginnen.

Donatie brandslangen

De roeiers gebruiken karretjes om hun boten beneden bij de steiger te krijgen. Om de boten daar goed op te laten liggen, zijn er onlangs oude brandslangen op gemonteerd. Deze slangen zijn gedoneerd door Karin, waarvoor onze hartelijke dank!

Meer licht in de loods

Hoogstwaarschijnlijk hebben jullie het allemaal al gemerkt. Aan de kanozijde zijn 3 lichtbakken opgehangen door Monique Kuijer en Marc Hartjes. Als je nu ’s avonds in de loods moet zijn, is aan die zijde het zicht beduidend verbeterd. Heel fijn dat leden initiatieven nemen om taken op zich te nemen. Hartstikke bedankt, Monique en Marc!

Zwembadtrainingen

Het afgelopen winterseizoen waren er enkele zondagen gepland om naar Varsseveld te gaan. Er werden zelfs apart “kanopolo” en “lange boten” dagen georganiseerd. Alle bijeenkomsten zijn heel goed bezocht en iedereen heeft weer stappen kunnen zetten om de eigen vaardigheid te verbeteren. Dank voor het organiseren, het trekken van de trailer, het begeleiden van de verschillende leden om stappen te zetten in de eigen ontwikkeling en de fijne samenwerking. Met name Ed willen we toch wel hier noemen. Praktisch altijd aanwezig en onvermoeibaar om zijn uitgebreide kennis over te brengen. Heel hartelijk dank!

Het verzetten van de klok betekent dat het ’s avonds weer langer licht is. Er zal dan ook weer meer gevaren gaan worden en dit betekent ook dat vanaf deze week de kantine weer op de woensdagavonden geopend is zodat je ook dan na het varen nog even na kunt genieten op het terras of in de kantine. Hopelijk tot snel op het water en schrijf 21 april in de agenda!

Het bestuur