Als je op de bodem ligt kun je alleen nog omhoog! (Verslag NK Kanopolo)

16-17 juni KV de Windhappers (Den Haag)

Op 16 en 17 juni 2018 deed het kanopoloteam van RKV het Anker mee de NK-wedstrijden die plaats vonden bij KV de Windhappers in den Haag. Op een NK kun je nét wat beter de competitiviteit proeven. Dit maakt dat je zelf alles wilt geven wat je in je hebt, en het extra vermakelijk is om langs de zijlijn wedstrijden te aanschouwen.

Het Anker kwam uit in de 3e klasse, tegen opponenten Euros, Viking Venlo, Rijland, UKC, Groningen en Keistad.

Onze 6-koppige formatie bestond uit Jasper, Rigo, Stephan, Nick, Hanno en Raimond. (De extern ingehuurde deskundigen Hanno en Raimond vergaren al enige jaren notoire en algemene bekendheid binnen de kanopolo sport.)
Ondanks een stevige verdediging, wonderbaarlijke keeper acties, spectaculaire uitbraken en genadeloze schoten afkomstig van onze zijde was het resultaat teleurstellend: 3 verloren, 2 gelijkgespeeld, 1 gewonnen.

Was het weekend teleurstellend? Nee. Absoluut niet. We hebben lekker gepeddeld. Er was prima sfeer, weer, geconsumeerd. Als altijd was het een genoeglijk weekendje weg, aan water, in tenten, met een uitje naar een strandpaviljoen en lokale schaftkeet.

Het volgende NK vindt plaats bij de Helmvaarders in Helmond, op 15 en 16 september. We wachten met smart op revanche, zoals een medespeler zei: “Als je op de bodem ligt, kun je alleen nog maar omhoog.”