Kanotocht Doesburg – Zutphen

Helaas – maar begrijpelijk – werd de Veluwe rally dit jaar afgelast vanwege het Corona virus.

Als alternatief hadden we een tocht van Doesburg naar Zutphen gepland, waar 4 nieuwe leden voor het eerst op IJssel gingen varen.

Op een wat frisse zondagmorgen startten we in Doesburg in de Turfhaven na een korte uitleg over het varen op de IJssel.

De stroomsnelheid was vanwege het lage water niet erg hoog (3-4 km/h). De IJssel opvaren leverde dan ook geen problemen op.

Onderweg kregen we te maken met de boeg- en hekgolven van passerende (vracht)schepen, alvast een goede oefening voor de vuurdoop…

De golven die een boot van Rijkswaterstaat veroorzaakte zorgden ervoor dat alle eerdere en latere boeg- en hekgolven rimpelingen op het water leken 🙂 .

Na een pauze halverwege (dachten we) op een strandje gingen we op weg naar Zutphen. Alhoewel door verkeerd verstrekte info Zutphen zo’n 5 km verder was dan verwacht was dat absoluut geen probleem: onderweg hadden weg genoeg afleiding (de romantiek vierde hoogtij) en leermomentjes (surfen op golven moet je niet al te dicht bij de kant doen).

Bij aankomst in Zutphen zijn we nog even bij Anax op bezoek geweest, waar we werden uitgenodigd om bij hoog water in de uiterwaarden te komen varen. Alweer een leuke activiteit om naar uit te kijken.

Klik op de foto hierboven voor meer foto’s.

 


Geplaatst

in

, ,

door

Tags: