Hét kanopolo weekend te Amersfoort (11e Keistadtoernooi 6 en 7 juli)

Een terrein vol felgekleurde tentjes, stapels kajaks, volop gebakken hamburgers, op zondag een live band en velden vol spelers die achter een bal aan jagen: het 11e Keistad toernooi (6 en 7 juli).
Op zaterdag maakten aanstormende talenten Lars en Thibot, beide 12 jaar hun debuut. Eerder dit jaar begonnen ze aan kanopolo, en deden hun eerste wedstrijden gelijk mee in de 3e klasse. De jongens hielden zich buitengewoon goed staande tegen de volwassen tegenspelers. Hun enthousiasme en onverstoorbaarheid is prachtig vastgelegd door Arjan, de vader van Lars.
Het Anker team was verder versterkt met Robin (Rijnland) en oud-lid Maarten (die het kanopolo nog niet is verleerd). We wonnen én verloren, het doelsaldo ging de meeste wedstrijden gelijk op. Dit ging gepaard met een tal van mooie acties: Een goalspree waarin in 5 aanvallen 5 goals werden gescoord. Drie opeenvolgende schoten tegen de lat. En Jasper wist nog—als enige speler van het toernooi—een tegengoal te maken tegen WHC L.
Vergeleken met 2016 boekten we minder winst (toen wonnen we de trofee), maar het weekend werd geëvenaard in speelplezier en teamgeest.
Keistad is een geweldig leuk toernooi om aan deel te nemen, als beginner of veteraan. Volgend jaar zijn we er weer bij!


Geplaatst

in

,

door