Asser Roeiclub te gast bij RKV het Anker – verslag toertocht Oude IJssel 18 september

Bij het plannen van de toertochten en marathons had de toercommissie van de ARC uit Assen al in januari haar oog laten vallen op een toertocht op de Oude IJssel. Er werd contact opgenomen met Roeivereniging Het Anker in Ulft. We waren van harte welkom.
Op 18 september was het zover. Een ploegje van 5 personen (Thea, Jolande, Koos, Michel en Sienke) vertrok om 7.15 uur richting de Achterhoek. Zonder boot, want die konden we van Het Anker huren.

Ruim 2 uur later kwamen we na een voorspoedige reis aan in Ulft. De ontvangst met koffie en iets lekkers erbij was hartelijk. We bleken de eerste gastroeiers te zijn in het bestaan van Het Anker.
Drie kwartier later vertrokken we vanaf het vlot voor een tocht van ongeveer 35 kilometer naar Laag-Keppel en terug. Het eerste gedeelte tot Doetinchem was het water rustig en smal. Bij Gaanderen was een sluis. De sluiswachter was op de hoogte gebracht van onze komst en opende gastvrij voor ons de sluisdeuren. Koos stuurde ons de sluis in onder toeziend oog van Michel. Het was haar eerste keer in een sluis en meteen eentje met zo’n 2 meter verval. Ze deed het prima.

In Doetinchem legden we aan bij roeivereniging De Ank (niet te verwarren met Het Anker) voor onze 2e koffiestop. En daar gingen we weer. Dit keer op weg naar Laag-Keppel. Het vaarwater was hier breder met hier en daar langzaam varend vrachtverkeer. Bij het kasteel van Laag-Keppel maakten we rond en begonnen aan de terugreis.

Na geluncht te hebben op het terras van de roeivereniging in Doetinchem en op verzoek van Sienke door de uitlopers van een treurwilg gevaren te hebben waren we rond 17.00 uur terug in Ulft. We hadden geluk gehad met het rustige weer en de geringe stroming. Want, zo hebben we ons laten vertellen, bij zware regen en wind was het slecht roeien geweest.
We kijken dan ook terug op een leuke tocht in een mooie omgeving die mede mogelijk is gemaakt door Elte-Jan, Marijke en Hans van Het Anker. Onze hartelijke dank daarvoor.

Jolande, Koos, Michel, Sienke, Thea
van de Asser Roeiclub (ARC)


Geplaatst

in

,

door