Wildwater varen op de Erft

DSCF2598
Op een koude 22 November vertrokken we met een groep van 8 Personen richting Duitsland om het wilde water van de Erft maar weer eens te gaan proberen. Na een autorit van zo’n anderhalf uur kwamen we aan. Daar kleedde we ons om en gingen invaren bij de spoorbrug, het was voor Nick de eerste keer op wild water maar er was geen teken van spanning te bekennen bij hem. Toen we ingevaren waren vertrokken we maar eens naar het “echte” water.
DSCF2608
Een voor een verdwenen we onder de brug, nadat we een paar keer een parcourtje hadden afgelegd en wat uitleg hadden gehad van Ed vertrokken we naar de volgende passage, het walsje die perfect is om in te liggen en wat te spelen. Jens was voor de eerste keer in zijn speelbootje en was helemaal in zijn element. Ook Wiebe, Rigo, Hermen en Kees waagden zich aan het walsje.
DSCF2620
Ook Nick vond het leuk en leerde de met behulp van enkele oefeningen hoe je een keerwatertje invaart, of een oversteek maakt door de stroom heen. Na nog enkele versnellingen en wat tijd om te dobberen waren we alweer aangekomen bij het uitstappunt. Nadat we omgekleed waren en de boten weer op de auto’s lagen gingen we nog even wat drinken bij het nabijgelegen restaurant met uitzicht op de Rijn. Toen vertrokken we moe van het varen weer richting Ulft.

Het was een geslaagde dag!

Geschreven door Kees.


Geplaatst

in

,

door

Tags: