Twee nieuwe wildwaterkano-instructeurs

Twee leden van Roei en Kanoverening het Anker uit Ulft hebben op 19 oktober 2018 hun Wildwaterinstructeursdiploma gehaald. In de Franse Alpen slaagden ze na een intensieve trainingsweek voor hun examen.

Het examen bestond uit een toets van eigen vaarvaardigheid, veiligheid op en om het water en lesgeven aan een groep. De instructeurs kunnen nu aan de slag met groepen tot en met wildwater 3.  Wildwaterniveau 3 zegt iets over de moeilijkheid van het wilde water. Het is het hoogste niveau waarin een wildwaterdiploma te halen is.

Jens Helder uit Doetinchem, één van de geslaagden:  “het was een hele intensieve week, veel geleerd en nu starten met het geven van wildwatercursussen”. Rigo Heldoorn de nieuwe mede-instructeur, vult aan: “ja, het zou mooi zijn als we cursussen in de Achterhoek kunnen aanbieden bij een nog aan te leggen wildwaterbaan in de Oude IJssel. Anders hebben we over de grens in Duitsland nog mogelijkheden”.

Ben je geïnteresseerd en wil je lessen volgen? Op zondag 18 november kun je mee voor een instapdag in Duitsland. Meer informatie is te vinden op www.rkvhetanker.nl

 

Foto. De groep kano-instructeurs met Jens Helder helemaal rechts en Rigo Heldoorn, staand vijfde van links achteraan.

 

Voor meer informatie:

Rigo Heldoorn

ehheldoorn@gmail.com

0610215368


Geplaatst

in

, , ,

door

Tags: