Schoonmaakactie 15 maart 2014

SAM_1127
Zaterdag 15 maart 2014 is de “jaarlijkse opschoondag Oude IJsselstreek” gehouden. Onze ‘hoofd schoonmaak‘ Alda had gevraagd of er mensen hier aan mee wilden doen, uiteraard kwamen er diverse aanmeldingen binnen. Al die rotzooi aan de kant verstoord natuurlijk de prachtige natuur waarvan we wekelijks mogen genieten!

Zo gingen op zaterdagmorgen 2 schoonmaakteams er op uit om de waterkant op te ruimen. Het eerste team met Alda en Loes in de ‘vuilnisboot’ en Jens, Lisanne en Monique als verzamelaars/opruimers ging richting Terborg. Helaas (!!) hadden ze in het stuk tot aan de DRU al 4 vuilniszakken vol. Er werd een chauffeur gecharterd (dank je Fons!) om die zakken al terug te brengen naar de loods.
Het tweede team met Niels en Robert in ‘vuilnisboot II’ en Wiebe en Hermen als verzamelaars/opruimers ging richting het Diekshuus. Ook hier hadden we binnen 100 meter (echt! het is eigenlijk triest) al 2 vuilniszakken vol! En dat alleen nog maar op de linker oever…
De twee teams werden op de kant ondersteund door Jasper en Petra, ook zij hebben nog een aantal zakken afval verzameld.
We hebben onderweg gigantisch veel flessen opgevist, maar de houten trap, autoband met velg en 2 jerrycans met bijtend zuur waren toch wel het dieptepunt. Toen we terugkwamen was de boot inmiddels topzwaar door alle zakken met afval.

Gelukkig is er nu veel rotzooi opgeruimd: in totaal hadden we op het water 27 zakken (er kwamen er nog 9 bij), laten we hopen dat we de komende jaren dit niet meer hoeven te doen…

Voor het opruimen kregen we een bedrag per zak, de vereniging heeft hierdoor een bedrag van €266,04 opgehaald! Alle vrijwilligers bedankt!

Foto’s van de opschoonactie
Poster van de opschoondag


Geplaatst

in

,

door

Tags: