Pylkwier toernooi 3-4 oktober 2015

Afgelopen weekend was het fanatiek duwen, dekken, hinderen, uitbreken en spartelen op de twee buitenwater speelvelden in Ljouwert. Zes 2e klasse teams en twaalf 3e klasse teams streden voor een podiumplaats tijdens het Pylkwier Toernooi 2015.

Monique en Ed waren aanwezig voor aanmoediging en ondersteuning. Helaas moest het jeugdteam het stellen zonder Kees, die ziek thuis zat. Gelukkig speelde Ilse haar eerste toernooi en werden de teams aangevuld met spelers uit andere teams. Corado, Tobias en Lucas versterkten het jeugdteam; Anker D werd aangevuld met Ed en Natseccers Rick en Hanno.

Het toernooi werd gekenmerkt door sportiviteit en strijdlust, ook de teams van het Anker hadden mooie individuele acties en teamacties. Het toppunt, voor zowel de jeugd als de volwassenen, was de wedstrijd waarin het Anker jeugdteam het opnam tegen het volwassenenteam. Deze wedstrijd, niet te onderscheiden van een bloedstollende Engelse derby, is te bekijken op YouTube.

Onze kanopoloërs hebben zich prima vermaakt en hebben genoeg inspiratie en lesstof voor de komende trainingen om een meer tactisch en opbouwend spel te spelen.

Foto’s van dit toernooi kun je vinden in ons fotoalbum.

Tekst: Nick Klein Goldewijk Film: Ed Heldoorn


Geplaatst

in

,

door

Tags: