Open dag 11 mei 2014 : opening vlot

Vlot feestelijk geopend
(tekst Sandra van Zaal)
Met het doorknippen van een lint opende mevrouw Els Rutting, Heemraad van het Waterschap Rijn en IJssel, op 11 mei officieel het nieuwe vlot van Roei- en Kanovereniging ‘Het Anker’. Zij feliciteerde de vereniging met dit prachtige vlot. Ze benoemde hoe mooi het is dat de provincie, gemeente Oude IJsselstreek en het Waterschap het samen met de verenigingen mogelijk maken om steeds meer gebruik te gaan maken van dit mooie stukje Oude IJssel. De kunst is volgens haar dat alle watergebruikers zoals vissers, kanoërs, roeiers en de ‘Iesselganger’ dat in goede harmonie en met respect voor elkaar doen.

De voorzitter van RKV Het Anker, Elte Jan Visser, sprak zijn dank uit aan alle partijen die dit vlot mogelijk hebben gemaakt en memoreerde hoeveel er in een jaar tijd van de grond is gekomen. En dat is nog niet alles. Visvereniging De Brasem werkt aan een nieuwe verenigingaccommodatie in een van de oude schuren en later dit jaar zal er een botenloods gebouwd worden. Zo ontstaat een mooie watersportplek op het terrein waar eerder Houthandel Het Anker gevestigd was. Maar het belangrijkste blijft dat we actief zijn op het water.

IMG_7817_Krant

Ook dat kon 11 mei volop. Tijdens de open dag kon iedereen die wilde (mee)varen in een kano of roeiboot. Zo werd gelijk goed gebruik gemaakt van het splinternieuwe vlot. Ondanks de buien en straffe wind durfden veel mensen het aan. Jong en oud maakten samen met de leden van de vereniging kennis met de kano- of roeisport. Er werd rustig gepeddeld, fanatiek kanopolo gespeeld en men kon ervaren hoe moeilijk het is om in een vierpersoons roeiboot met stuurman te varen. En dat is precies waar het de vereniging om gaat: laten ervaren hoe heerlijk en mooi het is om samen op het water actief te zijn. Daar is met de realisatie van het vlot een grote stap voorwaarts in gemaakt.

Bekijk de foto’s in ons webalbum.


Geplaatst

in

door

Tags: