Op “visexcursie” met Guido

Gezien de weersvooruitzichten voor het afgelopen weekend had Guido een ‘ingelaste tocht’ georganiseerd. Aangezien een aantal leden altijd wel wil varen en de fraaie promotie filmpjes van de organisator zelf kwamen daar al snel aanmeldingen voor binnen. Op weg naar de loods was ‘t nog wel aan de frisse kant, ook was het nog vrij mistig maar al snel trok die op.
Niet al te lange tijd later waren we op weg met een aantal uitstekend gehumeurde dames (en heren) in de auto. Op het startpunt vertelde Guido dat hij de vorige keer een aantal grote karpers had gezien (visserslatijn?!); niet overdrijven Guido! De zon scheen inmiddels al volop, na eerst een stukje stroom opwaarts te zijn gevaren gingen we eindelijk onderweg.

Na niet al te lange tijd slaakte de voorvaarder (Guido…) een wild enthousiaste kreet toen een vijftal grote karpers onder zijn boot door zwom. Zou hij dan toch gelijk hebben? Inderdaad, nr. 2 meldde dat er grote karpers zwommen. Vanaf daar tot aan de volgende stuw was het continu raak: we hebben ontzettend veel (en grote!) karpers gezien, Burgers Ocean was er niets bij!

Onderweg vertelde Guido dat na de volgende stuw er forellen zwommen; “hier?”, “Forellen?” ; het klonk echter allemaal zeer overtuigend… Als hij op dat moment had verteld dat er dolfijnen zwommen hadden we hem ook geloofd 😉
Bij de kanostoep na de stuw zagen we de forellen al zwemmen, onze eigen Steve Irwin trok al snel de stoute (kano)schoenen aan en sprong in het water om de vissen van dichtbij te bekijken.

Verder hebben we…

  • … onze lenigheid op de proef gesteld bij een aantal overdragingen
  • … nog capriolen uitgehaald om een kop koffie te gaan drinken (jammer dat het café dicht was)
  • … ons verbaasd over de toch wel redelijke waterstand
  • … vooral genoten van een mooie tocht en het prachtige weer

Guido: dit mag je best vaker organiseren! Dank je!


Geplaatst

in

, ,

door

Tags: