Roei- en Kanovereniging Het Anker

Ankerlogo

Intocht met hindernissen...

Zondag 19 november was het weer zover, de intocht van de Sint en de Pieten in Ulft. De intocht werd op gevrolijkt met sloepjes, roeiboten, kano’s en kajaks. Ons kwam een deel van de vloot bekend voor 🙂

Vanaf onze loods ging de Sint in sneltreinvaart richting de DRU. Door de vele regen stroomde het water dusdanig snel dat de boot van de goed heilig man na een paar honderd meter even terug moest omdat anders nog niet alle kinderen bij de DRU waren.

Een tweede probleem door de vele regen was dat het water zo hoog was, over beter gezegd…..de bruggen waren een beetje laag. Kon de boot van de Sint wel onder de bruggen door? Als extra ballast had het gevolg van Sinterklaas al even gevraagd of er een aantal van onze leden die rustig koffie zaten te drinken even mee konden op de boot om die iets te laten zakken. Maar ja, van peddelen wordt je fit, dus leverde dit niet voldoende gewicht op. Dus helaas, de boot kon niet verder!

Grote paniek! De eerste pieten waren inmiddels met de kano’s en zo bij de DRU aangekomen maar de Sint kon niet onder de brug door!

Gelukkig waren er sloepjes en kon de Sint overstappen zodat de weg toch nog vervolgd kon worden en stonden de kinderen van Ulft en omstreken niet voor niets al zingend te wachten.

Terwijl de Sint vanaf de boot naar het plein van de DRU ging daalde er Pieten uit de schoorsteen bij de DRU en waren de kanopolo-pietjes met de bal aan het overgooien met kinderen langs de kant. Deze pietjes zouden zo eens een keer op een training mee kunnen doen!